En Tehlikeli Hacker Grupları



Bildiğiniz gibi siber dünya gerçek dünyadan çok daha karışık içinde psikopata bağlamış yazılımcılar sistemi tersine kullanan ileri düzey kullanıcılar ve daha bir çok farklı isimlerle adlandırılacak insanlar ve gruplar var.Tehlikeliden söz etmişken hacker grupları ve bilgisayar dehası isimleri biraz tanıtalım
Anonymous
Belki de 2006 yılından beri zincirin en büyük halkası.Grup diyoruz ama belli bir yönetici ve merkezi yok En Büyük ve en çok ses getiren saldırıları 2009 tılında İran'a yönelik seçim protestosu saldırısı ve 2012 de GoDaddy sistemine saldırı yapması(web alanı sağlayıcım olması biraz üzücü.) Bunların Dışında Julian Assange’a Wikileaks belgelerinin temin edilmesinde yardımcı olduğu kanıtlanmış.Küçük bir grubun üzerine çıkıp yaklaşık ~3000 aktif üyesi bulunan bu grubun organize saldırılarda üye sayısı 10 katına çıktığı söylentiler arasında.Hackerlar arasında gri şapkalılarda yer aldığı halde bir çok ülke tarafından terör örgütü olarak kabul ediliyor.Gerçekten büyük bir hacker grubu mu? yoksa sanal dünyanın fantastik karakterlerimi en büyük soru.
RedHack
12 kişi olduğu iddaa edilen grup son dönemde adından çok söz ettiriyor . MaNyaK takma isimli bir bilgisayar korsanı tarafından kurulan grup  1997 yılından bu yana aktif halde.Yine iddaa lara göre  Anonymous’un Türkiye’deki tek geçerli bağlantısı olan RedHack devlet kurumlarına yaptığı protesto saldırıları ve ele geçirdiği gizli belgeleri yayınlamasıyla tanınıyor.Uluslararası ortaklaşa Anonymous ile İsrail gizli servisi MOSSAD web servisini çökertmesi büyük eylemlerinden sadece biri. Hedeflerine oldukça sofistike yollarla saldırabilen grup ülkemizde resmi olarak terör örgütü kabul ediliyor
LulzSec
Oldukça etkili bir hack grubu olmasına rağmen eylemlerinin kısa sürmesi ilginç. Sony Pictures , Nintendo, FBI CIA’e yaptıkları saldırılarla çok ses getiren grup FOX’un sahibi Ruperd Murdoc hakkında öldüğüne dair yalan haberler de yayınlamıştı. ABD ve Avrupa’da polisin sıkı takibi ile grubun birçok üyesi tutuklandı. Geriye kalan üyelerin Anonymous gibi gruplarda aktif olarak faaliyetlerine devam ettikleri iddia ediliyor.
The Chaos Computer Club ( CCC )
Hack tarihinin kökenlerini oluşturan gruplardan biri olması ve yaptıkları eylemler zamanla birlikte sanal dünyanın  nasıl bir değişime uğradığını gösteriyor.Berlin de kurulduğu bilinen grup 109*  yıllarına kadar Almanya merkezli eylemleri olan bu grup kendilerini Hack Öğretmenleri Olarak tanımlıyor.Hemen diğer bütün gruplarda olduğu gibi gri şapkalılarda yer alan bu grup her yıl düzenli zamanlarda konferanslar düzenlediği ve yeni nesilleri hacker lik konusunda yönlendirdiği biliniyor...ekipte bulunan üye sayısı bilinmemek le birlikte eylemlerinde siyasi açıdan halkı devlete karşı koruma olarak saldırı düzenliyor.
Honker Union
Ve Çin..Ülkede kendini kanıtlamış en ünlü hack grubu olan Honker Union 99 yılı itibarı ile eylemlerine başladı..resmi olarak kanıtlanmasa da hükümet ile olan bağlantısı ile ses getirdi askeri hedeflerde olan saldırıları ismini duyuruyor.2005 yılında yaptığı Titan Rain saldırısı ABD Savunma Bakanlığı ve Pentagon bilgisayarlarına saldırarak belge sızdıran grup eylemde olmadığını iddaa etmiştir.
Namı diğer CONDOR..İlk hackerlardan biri olan ve tam anlamıyla en meşhur hacker..Aldığı bilgisayar yasağı cezaları ve tutuklamaları ile her bilişimcinin idolü olan Kevin Mitnick sanırım adından yeterince söz ettirdiği için günümüzde beyaz şapkalı hacker olarak konferans ve eğitimler  veriyor.
Aslında Liste bayağı bir uzun ama tamamını yazmam mümkün değil (üşendim)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Seçilmiş serisi hangi kitaplardan oluşur

İşletmenin Kuruluş Çalışmaları

DDOS attack Bazı Basit Kodlar