F klavye kullanımı

Biliyorsunuz ki tüm kamu kuruluşlarında f klavye kullanılmaktadır ve Türk klavyesi olarak geçmektedir. Bu f klavye çalışmalarını Google'dan arayarak bulabilirsiniz(ben megep sitesinden çalıştım). Şimdi gelelim nelere dikkat etmemiz gerekmektedir.
-İlk olarak f klavyede "U" ile başlayan sıraya "temel sıra" adı verilir.

-Klavyede "F" ile başlayan sıraya "üst sıra" denir.

-Son olarak Türk alfabesinde pek sık kullanmadığımız "J" harfi ile başlayan kısma "alt sıra" adı verilmektedir.

-Sayıların olduğu sıraya da adı üstünde "sayı sırası" denir.

Şimdi sıraları öğrendik geldik klavyede yazarken hangi pozisyonda duracağız;

*İlk olarak arkadaşlar eller yuvarlak bir cismi tutar gibi olacak ve sol el temel sırada "u,i,e,a" da sağ el ise "k,m,l,y"de duracaktır.

*Ayaklar ise aşağıda sağ ayak sol ayaktan yarım adım kadar daha ileride duracak.

*Dirsekler vücuda paralel şekilde duracaktır.

*Vücutdunuzu arkaya yaslamayacaksınız  dik olacaksınız gevşek durmayacaksınız.

***NOT:::Bu söyledikleri yapmayacaksanız buradan sonra lütfen devam etmeyiniz...

Bu arada parmaklar klavye üzerinde kayarmış gibi hareket etmelidir...

*Avuç içinden destek almayın yani avucunuz klavyeye değmemelidir.

Yazıda dikkat etmemiz diğer konular ise;

**Asla klavyeye ve ekrana bakmayınız yazacağınız bir yazı var ise ona bakınız.(ÖĞRENİRKEN DAHİL DEĞİLDİR)

**Eğer yazacağınız bir yazı yok ise herhangi bir yere de bakabilirsiniz. Ben arada sırada ekrana bakıyorum yanlış yapmamak için yani buradan anlıyoruz ki ne kadar hızlı yazarsanız yazın yanlış yapıyorsanız bu sizi yavaşlatır.

Bu arada fazla tekrar yapmıyorsanız kısa sürede hızlanmayı hayal etmek sadece hayalde kalır. Çok hızlanmak için başta da söylediğim gibi ellerinizi "on parmak" biçiminde harflere yerleştiriniz şuan elimde yeterli kaynak olamadığından dolayı ve alıntı yapmak istemediğimden dolayı görsel kaynak kullanmıyorum.


Bunu okuyan tüm kişilere TEŞEKKÜR EDİYORUM...

ARKADAŞLAR BU SİTEDEN ÇALIŞABİLİRSİNİZ...

Son  bir şey daha f klavyeyi  aldığınızda klavyeyi bilgisayara bağladığınızda hala q klavyede yazdığını görürüz. Şimdi onu anlatacağım ilk olarak Denetim masası-->Saat, dil, bölge--> Bölge ve dil-->Klavyeler ve diller-->Klavye değiştir-->Bunu açtığınızda orada Türkçe Q klavye yazan bir yer olacak orada eğer yok ise F klavye şimdi dediklerimle devam edin...Oradaki Ekle seçeneğine basın oradan Türkçeyi bulun daha sonra Türkçeye tıklayarak oradan Türkçe F'i seçin ve TAMAM diyin daha sonra Türkçe Q yazan yerdekini değiştirin ve oradan Türkçe F'i seçin Uygula  deyip TAMAMA basın F klavyeye dönmüştür klavyeniz hayırlı uğurlu olsun... Bunu Q klavye kullanan arkadaşlarda yapabilir ama klavyenizdeki harfler farklı olduğundan karışabilir bu yüzden F klavyeyi fazla bilmiyorsanız denemeye gerek yok alın bir tane F klavye n'olcak yani demi... F klavye bulamıyorsanız bir tane Q klavye alıp tuşlarını söküp F klavyeye göre düzenleyebilirsiniz. Ancak klavye tuşlarını yerleştirirken tuşlar kırılabilir.Bu tuş çıkarma takma işini dizüstü bilgisayar gibi klavyesi sabit olanlarda denemeyin çünkü onların tuşları sabittir. Bu yaptıklarınız sonucunda bir şey olursa sorumluluk sizindir çünkü çok yapan kişi var ve hiçbir şey olmadı şahsen bende bu şekilde kullanıyorum...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Seçilmiş serisi hangi kitaplardan oluşur

İşletmenin Kuruluş Çalışmaları

DDOS attack Bazı Basit Kodlar