Karıncalar

Karıncalar

Karınca, insanı sokmaz fakat aç kaldığında insanları dişler ve hatta dişlediği yeri kanatabilecek kadar güçlüdür. Bazı türleri insanlar üzerinde dolaştıkları zaman alerjiye sebep olurlar. Bazıları da evlere geldiği ortamdan mikrop bulaştırabilirler bu bakımdan mücadele etmek gerekir ve bunun içinde ilaçlama hizmeti veren ilaçlama şirketlerinden destek ve yardım alınmalıdır.

Buna karşın evinde karınca bakanlar ve bakmak isteyenler vardır(bakmak isteyen taraftayım). Ancak bunun için belirli bir ortam oluşturulur aynı akvaryum gibi bunlara Karınca Çiftliği denir. Bunu yapmak isteyenler olduğuna eminim onun için şu siteye göz atmanızı öneririm. Şimdi arkadaşlar karıncalar hangi besinleri yer tam olarak bilinmemektedir. Yada ben bulamadım ne yediklerini ama karıncalar evden bir şeyler yürüttüğüne göre çoğu şeyi hatta her şeyi yiyor sanırım... Her neyse karıncalar kendi ağırlıklarının 50 Katına kadar ağırlık taşımaktadır...Karıncalar böcek grubundaki en çok yaşayan familyadır.
Aynı kolonideki Karıncaların görevleri;
Köle Karıncalar: Köle olarak çalıştırılan başka koloniden çalınan yumurtadan çıkan Karınca yavruları büyüdükten sonra yeni kolonilerinde hizmet amaçlı çalıştırılmaktadırlar.
İşçi Karıncalar: İşçi sürekli çalışıp yuvaya besin getirirler ve yuva kazılırken çıkan toprakları dışarıya taşırlar.
Kraliçe Karınca: Koloni içinden dışarı çıkmaz tek görevi çiftleşmek ve çok sayıda yumurta yapmaktır.
Çöpçü Karınca grubu: Bu grup yuvada biriken pislikleri ve çöp yığınlarını dışarıya taşırlar ve yuvanın temizliğini yaparlar.
Erkek Karınca: Bu  grup kanatlıdır ve kolonisinin temelini oluştururlar ve çiftleştikten sonra ölürler.
Böcekçi Karınca: Bu türleri günde yüzlerce böcek ve haşere türünü yuvaya getirirler.

Yazan     : Samet DİNÇER



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Seçilmiş serisi hangi kitaplardan oluşur

İşletmenin Kuruluş Çalışmaları

DDOS attack Bazı Basit Kodlar