Blackberry playbook

Size yaklaşık 1 ay önce aldığım tabletten bahsetmek isterim çünkü; araştırmalarım sonucunda hep İngilizce sayfalar da tanıtımını gördüm alırken çok endişeliydim. Türkçe dönebiliyor mu diye bunun nedeni ise hiç bir Türk tarafından açıklanmamış ki sanki bir Türk açıklıyormuş gibi geldi bir yerde o da bu konuya girmemiş koyduğu resimde İngilizce gözüküyordu. O yüzden ilk olarak bunu açıklamak istedim Türkçeye dönebiliyor ama ilk olarak İngilizce ayarlı geliyor. Bunu üst siyah ekrandan çekerek açılan pencere de bulabilirsiniz.
BlackBerry PlayBook

Bu teknolojik aletlerle ilgili pek bir bilgim yok bu yüzden size de bir kullanıcı görüşüyle anlatmaya çalışıyorum.  Sonra demeyin bu program yüklenmiyor, sistem özelliklerinde şu var falan yani demek istediğim fazla bir bilgim yok.

Şimdi geçelim kutusundan nelerin çıktığına;

  • Tabletimizi koymak için konforlu bir kılıf
  • Bir şarj cihazı
  • Bilgisayara bağlamak için USB kablosu
  • HDMI giriş kablosu
  • Tabletin camını silmek için bir bez
  • Ve de bir adet Blackberry playbook tablet
Arkadaşlar kutusundan çıkanlar bu kadardır.

Çok konforlu bir yapıya sahiptir, dayanıklı görüntüsüyle insana güven verir, ekranı güneşte parlamaz, ses kalitesi ortalama üstündedir. Ancak yavaş açılması anlık işleriniz için kötüdür. Yaklaşık olarak tespitim 2 dakika 18 saniye kadar...

En önemli sorulardan olan ve benim de tableti almadan önce ve aldıktan sonra da hala araştırdığım konu olan bu vınn gibi cihazları takıp İnternet'e bağlanabiliyoruz mu?

Malesef şu anda bunun bir programı yok ama Turkcell VINN Wİ-Fİ alabilirsiniz. Bunun da yaklaşık fiyatı 200 TL civarındadır. Yani pahalıya patlamaktadır.

Tablet acemi biri için çok iyidir. Hatta youtube'de gördüm ıpad 2 ile kapıştırıyorlardı. Gösterdiklerine göre Playbook daha iyiymiş internete bağlanma hızı bakımından ancak elinize aldıktan sonra geçen sürenin ardından değil iyi olması karşılaştırılmasının bile hata olduğunu düşünebilirsiniz, hatta onların dediklerine göre playbook'un geri kalmasının nedenleri;

  • Çok fazla aksesuarı yok
  • Çok fazla programı desteklemiyor(bana göre yeterli)
  • Android oyunları çalıştırmıyor vb. 
Dediklerine göre klavyesi çıkmış ama sadece yabancı e-ticaret sitelerine satışta ve fiyatı ortalama 200 TL civarıdır. Bu yazıyı yazmamın üzerinden yaklaşık olarak 1 yıl geçti ve ne klavye ne bir şey hiçbir özellik gelmedi. 

Son olarak bazı programlar ücretlidir. Bana kalırsa onlara para vereceğinize www.playbook.gen.tr sitesinden programların bir kısmını bulabilirsiniz. Orada ayrıntılı incelerseniz bilgisayardan nasıl atılacağını bulacaksınız. Ben bu sitede olduğu için yazmadım. 

Blackberry telefonunuz varsa blackberry bridge yardımı ile tabletinize bağlayabilirsiniz. Klavye ve 3G özelliğini de kullanabilirsiniz.Bazı kaynaklarda bu özellik sayesinde piyasada ki en iyi tablet olarak geçmektedir tabii ki kanmayın yok öyle bir şey :). 

Yukarıda belirttiğim siteden önereceğim oyunlar;
  • Monopolly
  • Rope Rescue
  • Angry Birs'ün tüm bölümleri
  • Runing Fred
Beğendiğim programlar ise;
  • Grovy Notes
  • Stuff V2 dosya yöneticisi
  • Im+PRO
Diğer beğendiklerim zaten tablet içinde yüklü gelmektedir.

Arkadaşlar size en ufak bir katkım olduysa ne mutlu bana...
Bu arada tableti bu kadar övdüm ancak geçen gün İzmir'e gittiğimde tablet sıcağı görünce en fazla 1 saat çalışabilir konuma geldi. Bu yüzden önermiyorum artık :)

BLACKBERRY PLAYBOOK Pişmanlıktır...


Yazan                  : Samet DİNÇER                                                      

Yorumlar

  1. Merhabalar...Hala kullanıyor musunuz Blackberry playbooku?? Almak istiyorum ama özellikle açılış kapanış problemleriyle dolu yorumlar korkutuyo beni.Galiba banka işlemleri çalışmıyormuş?Mail açarken de problemler başlıyomuş.Doğru mu bunlar?Çok beğendim ben ama dediğim gibi korkunç şeyler yazılmış hakkında.İyimser ilk sizi gördüm.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bunu alırken 2 hafta civarı araştırma yaptım... Bazı yerlerde gerçekten kötü olduğu yazılmış ancak bir çok blackberry telefonun da olduğu gibi tabletinde de çok az uygulama var bu yüzden çok eleştiri alıyor... Yalnız tablet yeterince hızlı hatta youtube'de ıpad ile karşılaştırıldığı video dahi var... Gelelim sizin sorunuza banka işlemleri çalışmıyormuş kısmını bilmiyorum üzerinde hiç kullanmadım ancak mail açarken hiç bir probleme rastlamadım şuana kadar ilerde ne olacağını sadece Allah bilir :) ve tablet açılırken bir problem yok, ancak açılma sorunu derken süreyi kastettiyseniz 2 dakika 10 saniyede açılıyor(şuan denedim...)Ses kalitesi yeterli ancak ben çok yüksek sesle dinliyorum derseniz yetmeyebilir... Yani bana göre tek sorunu uygulama eksikliği başka bir sorunu yok... Ancak dediğim gibi bana göre ve eklemek isterim tabletimde şuan 23 program ve 34 oyun yüklüdür... Buna karşı hızlıdır... Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)

      Sil
  2. merhaba. biliyorum çok zaman geçmiş ama cevaba çok ihtiyacım var. playbook'a klavye bağlanıyor mu? piyasada satılanlar android uyumlu, herhangi birini alsam çalışır mı?

    YanıtlaSil
  3. bu tablet yaramaz malzeme kalitesi cok iyi okadar kullanan olarak yazdım

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Seçilmiş serisi hangi kitaplardan oluşur

İşletmenin Kuruluş Çalışmaları

DDOS attack Bazı Basit Kodlar